Nyheter

GELAB har som första privata företag i Gäddede införskaffat en hjärtstartare

GELAB har som första privata företag i Gäddede införskaffat en hjärtstartare, tillgänglig för anställda och allmänheten.

Som ett företag med verksamhet och anställda i glesbygden känner vi en vilja och ett ansvar att bidra till att öka tryggheten både för våra anställda och invånarna i övrigt. Därför har samtliga anställda i koncernen utbildats i hjärt- & lungräddning under våren 2018. Denna utbildning genomfördes i samarbete med den lokala ambulanssjukvården.

All forskning visar att snabba insatser räddar liv. Därför har vår anläggning i Gäddede utrustats med en Philips HeartStart HS1, som komplement till den lokala akutvården. den är därför tillgänglig för alla i behov under kontorstid. Tack vara en enkel användning i kombination med en röststyrd manual vill vi nu tillgängliggöra denna utrustning nära och snabbt i fall någon skulle drabbas av hjärtstopp.

För att sprida kännedom om att vi har hjärtstartande utrustning tillgänglig i Gelabs entré i anläggningen i Gäddede så har vi självklart anmält och registrerat utrustningen i hjärtstartarregistret.

Instruktionsvideo